dilluns, 10 de març del 2008

Dia internacional de la Dona Treballadora (8 de març)

El dia 8 de març, dia internacional de la dona treballadora i dia de reivindicar llibertats i igualtats de les dones, cal conèixer quines fites s’han aconseguit fins ara i quines cal encara reclamar.

La llei orgànica per a la igualtat entre homes i dones, una llei necessària que fa referència a aconseguir la plena igualtat laboral i eliminar qualsevol discriminació.
Es necessari dotar-la de mesures transversals en tots els àmbits de la vida social, laboral, política, econòmica, etc.
També queda reflectida la llei de conciliació de la vida personal i laboral.
No obstant al món laboral, l’aplicació de les lleis no es compleix, només (i potser) a les institucions públiques, però a les empreses privades i a l’economia submergida hi ha una gran majoria de dones en sectors i ocupacions menys valorats econòmicament i socialment, és a dir, queda molta feina per fer.

D’altra banda no podem deixar de parlar d’aquesta xacra que és la violència de gènere, per desgràcia cada cop més present, les noticies parlen de nous casos cada dia, això fa dubtar de l’eficàcia d’algunes lleis, en especial la Llei integral contra la violencia de gènere. Ja va bé que hi hagi una legislació correcta, però també cal fer una tasca conjunta tota la societat, per tal que es prengui consciència del que significa la dignitat de les persones, del respecte als altres, valors morals i el dret a viure.

Per últim una qüestió , és necessària una llei que despenalitzi l’avortament, que la interrupció voluntària de l’embaràs es porti a terme dins dels marcs legals d’un estat democràtic i de dret. És imprescindible que s’asseguri la protecció i seguretat de les dones que volen exercir aquest dret tinguin les màximes garanties i que les clíniques i els professionals estiguin adaptades a aquestes necessitats, sobretot per aquelles dones amb menys recursos. Per això demanem que l’avortament sigui lliure i gratuït.





Àngels Cervera Fàbregas