dijous, 11 de setembre del 2008

11 de setembre. Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre. Diada Nacional de Catalunya.

En homenatge als patriotes, màrtirs i herois que sacrificaren la seva vida per la llibertat de Catalunya.

Mai morireu! Mai us oblidarem!


L'11 de setembre de 1714 Catalunya queia després de la rendició de Barcelona després de 18 mesos de setge per les tropes de Felip V de Borbó, ascendent de Joan Carles I. Amb la derrota, Catalunya, que fins aleshores havia sigut una nació sobirana, quedava sotmesa al nou règim absolutista i centralista de la casa dels Borbons i perdia tot el poder polític.

El Decret de Nova Planta suprimia les institucions de govern catalanes, reprimia la llengua i la cultura catalana. Catalunya perdia així les seves llibertats nacionals.


És per això que cada 11 de setembre els catalans i catalanes ens manifestem per reivindicar allò que fa gairebé 300 anys que ens van prendre mitjançant la força: els nostres drets nacionals.

Els catalans a diferència de les tropes borbòniques volem recuperar els nostres drets de forma pacífica, és a dir mitjançant el diàleg.


Desde fa uns anys diferents associacions, com la Plataforma per la llengua, la Comissió per la Dignitat, Òmnium, Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, i també els partits nacionalistes de Catalunya organitzen la Festa de la Llibertat. És una festa festiva, política i de reivindicació per compartir la nostra reivindicació com a poble amb totes les persones que viuen a Catalunya, vinguin d'on vinguin.



Visca la terra lliure! La lluita continua!

1 comentari:

senyo ha dit...

Visca la terra, lluitem amb la paraula i l'educació per conseguir els nostres objectius.
ànims
Senyo