dimarts, 28 d’abril del 2009

Preocupants dades d'atur segons l'informe de febrer 2009

Preocupants dades d'atur les que observem al darrer informe mensual d'atur registrat de febrer de 2009. Abrera es situa amb un 12,7 d'aturats, és a dir mig punt per sobre de la mitjana del Baix Llobregat(12,2%).

Les dones són les més perjudicades. 429 dones aturades, o el què és el mateix un 15,6% quan la mitjana de la comarca se situa en un 13,2. Estem 2,4 punts per sobre de la mitjana del Baix Llobregat.
També hi ha 392 homes aturats, significant un 10,5% de la població, quan la mitjana comarcal se situa en l'11.4%, és a dir que estem gairebé un punt per sobre de la mitjana de la comarca.

Si analitzem les dades per grups d'edat... ens preocupa que 268 dels 821 aturats registrats, són majors de 44 anys, representant un 14,5 % de taxa d'atur. I també trobem que 87 dels 821 són menors de 25 anys(14,5%). En tots dos sectors d'edat ens trobem per sobre de la mitjana comarcal(en tots dos casos gairebé un punt).

Les dades ens preocupen, però ens preocupa encara més la passivitat de la regidoria de Promoció econòmica. Mentre l'atur creix, el regidor de Promoció econòmica, el sr.Antonio Merino es gasta els diners habilitant-se un despatx al pavelló, i un altre al Mercat Municipal(no ens van voler dit quan han costat). Quan el que hauria de fer és pensar com solucionar aquestes dades preocupants, o com a mínim oferir cursos de formació.
També ens preguntem si s'està treballant conjuntament entre Promoció econòmica i la regidoria de dones per tractar de rebaixar l'índex d'atur femení al municipi.

El nostre Grup Municipal està preparant mesures per presentar al proper ple per ajudar les butxaques dels aturats, sense que hagin de deixar de socialitzar-se.