dimarts, 3 de març del 2009

Esquerra presenta 8 mesures per estalviar diners a l'Ajuntament, ajudar a les PIMES i a les famílies d'Abrera

Aquest matí el Grup Municipal d'ERC-AM, ha presentat al registre d'entrada de l'Ajuntament, un paquet de 8 mesures per intentar estalviar el màxim possible en un moment difícil per a la economia, entenent que l'Ajuntament, com a Administració Pública més propera als ciutadans ha de donar exemple de control econòmic.

1. Controlar el consum en telefonia mòbil dels regidors. I donar prioritat a l’ús del telèfon fix.
2. Donar prioritat al correu electrònic davant del correu postal.
3. Moderar l’ús de fotocopiadores i impresores.
4. Suprimir el comprovant de les nòmines en paper.
5. Prioritzar subvencions a entitats amb finalitats socials.
6. Agilitzar els pagaments als proveïdors reduïnt els desorbitats terminis que apliquen les administracions i que acaben perjudicant a les PIMES.
7. Evitar les hores extres i ajustar les substitucions de personal municipal.
8. Subvencionar el 50% dels llibres de text per al curs 2009-2010 a les families que realment ho necessitin, incloent batxillerat i mòduls. I no regalar llibres a tothom com s’ha fet aquests dos darrers anys.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola,
Me parece fantastico vuestras propuestas de colaboracion en un tema tan delicado como la crisis actual. Otra cosa sera que quieran hacer caso.
Sin embargo por si quereis tomar nota no acabo de estar totalmente de acuerdo con el tema de los libros, creo que seria mas interesante, economico, ecologico y educativo plantear un Banco de libros de texto: Todos los libros que se han subvencionado hasta la fecha pasan a un fondo gestionado por las AMPAS y para los siguientes cursos se reutilizan para los alumnos de nuevo acceso. Aunque siempre se tendra que hacer nuevas adquisiciones para reponer los que se estropeen o el aumento de alumnos o los cambios por las reediciones, no es lo mismo que pagar siempre el 50%. Hay quien no puede pagar el 50% restante, tambien es cierto que en temas como la enseñanza no vale la pena hacer discriminaciones economicas, se enseñaria a cuidar material educativo, se evitaria el gasto del papel. Es una idea que ya funciona en algunos centros privados, ¿por que no tambien en los publicos?. Esta propuesta ya la hice en la Audiencia de presupuestos 2009 y en algun pleno ordinario pero creo que el equipode gobierno no la ha tenido en cuenta. Si despues de estudiarla a vosotros os parece intersante la podiais`presentar en al Consell Escolar municipal (si algun dia se realizan), es posible que os hagan mas caso que a mi.